Neuschloss Palota Irodaház

A monumentális, historizáló stílusú háromemeletes, ötszintes bérpalota főhomlokzata délre, a Szilágyi Dezső tér középpontját szervező református templomra néz.

Az épületet, korának egyik legfoglalkoztatottabb, legtekintélyesebb építésze, Neuschloss Kornél tervezte 1898-99-ben. Neuschloss-Knüsli Kornél építészeti munkásságának legjelentősebb alkotásai a Fővárosi Állat és Növénykert főbejárati kapuja valamint a Vastagbőrűek háza, a ma Európa Nostra-díjas Elefántház.

Az épület három homlokzata 2016 és 2019 között került teljes műemléki rekonstrukció alá, így a ház ma már eredeti pompájában tündököl. A helyreállítótt monocrome homlozattal az épület ma már meghatározó színfoltja a budai rakpartnak és a dunai panorámának.

Az épület lépcsőházát szintén műemléki rekonstrukció során állították helyre. A lépcsőház káprázatos, eklektikus díszítőfestését, melyet egyes építészetkutatók Lotz Károlynak tulajdonítanak, eredeti színeiben állították helyre.

Irodaterület összesen
2100 m2
Központi recepció
és portaszolgálat
Felújított műemléki
épület

Bérbeadás

+36 30 600 7868
office(at)redwoodholding(dot)hu

Az épület nagy része ma már irodaházként üzemel, így a mai modern igényeknek megfelelően kialakításra került egy recepciós pult folyamatos portaszolgálattal, modern kommunikációs hálózat, illetve szelektív hulladékgyűjtő rendszer.

Az irodaházban dolgozók kényelmét szolgálják a házban kialakított öltözők, zuhanyzók, bicikli tárolók, illetve a ház aljában üzemelő meleg ebédet is kínáló kávézó.