Hard Rock Hotel Budapest

Hard Rock Hotel
 

A zene a márka DNS-e

Minden ott kezdődött, amikor a rock legenda, Eric Clapton az eredeti, akkor még egyetlen londoni Hard Rock Cafénak ajándékozta kedvenc gitárját. Ez a gesztus tette le a mai Hard Rock birodalom alapköveit.

A ma már a floridai székhelyű és az ottani seminole indiánok tulajdonában levő Hard Rock International a világ több, mint 70 országában üzemeltet éttermet, luxus szállodát és kaszinót. Erőteljes európai terjeszkedésében fontos állomásaként nyitotta meg kapuit a budapesti szálloda, amely a LifeStyle hotel kategória úttörőjeként jelent meg a Közép-Kelet Európai piacon Budapesti debütálásával.

A Hard Rock nem egy zenei témájú étterem vagy hotel márka. A zene az egész rendszer és élmény alapköve, maga a márka DNS-e.

A Hard Rock tulajdonában van a zenei világ legnagyobb pop-rock emléktárgy gyűjteménye, több mint 80.000 ereklyével, amelyekből a Budapesti Hotelben is számos darab kerül kiállításra a belső építészet, a belső terek kialakításának szerves részeként.

Galéria megtekintése

A Hard Rock Hotel Budapest a LifeStyle hotel kategória úttörőjeként jelent meg a Közép-Kelet Európai piacon.
 

A bulinegyed központjában

A Budapesti szálloda a VI. kerületben az Ó utca és a Nagymező utca sarkán nyitotta meg kapuit 2022. március 1.-én. A hotel épületegyüttese a Világörökségi helyszín védőövezetén belül 3 telek összevonásával, 2 bontandó épület elbontásával, valamint a Nagymező utca 38. szám alatt fekvő épület homlokzatának újraépítésével készült el. A századforduló építészetét idéző, az utcaképbe illeszkedő épület egy modern rézötvözet fémlemez koronát kapott, amivel a sarki tömeg megfelelő hangsúlyt és egy modern, különleges befejezést nyert. Nappal a korona szó szerint beragyogja a környéket, este pedig a 21. századi, programozott világítási képek hatására megidézi a Duna vizére rávetülő fény játékát, valamint a napszakonként változó napfény változatos színeiben úszik.

Az épület belső tereiben magas minőségű, kézműves anyagokkal és egyedi gyártású termékekkel találkozhatunk: kézi gyártású Pataki csempékkel, hagyományos technológiával gyártott terrazzo burkolattal, egyedi készítésű réz burkolatokkal és szerkezetekkel. A szálloda belső terei kimagasló dizájnjával nemcsak a Hard Rock lifestyle hotel atmoszféráját erősítik, de különleges hangvételével a budapesti szálló-és vendéglátó helyek egyik ékkövévé is válhat.

Térszín alatt 3 szinten helyezkedik el a garázs, gépészeti-és műszaki helyiségek és kiszolgáló területek, térszín felett földszint + 7 emeleten pedig a szálló vendégterei találhatóak. A földszinten helyek kapó lobby, Constant Grind bár, a két épületrész között húzódó passzázs, a Rock Shop ajándékbolt, valamint a Hard Rock Hotelek névjegyeként ismert Sessions étterem igény esetén akár egybe is nyitható, így létrehozva egy különleges, az utcai életet is felölelő vendéglátással fűszerezett életteret. A 133 szállodai szobából 133 az 1-6 emeleteken kapott helyet, további 2 lakosztály (suit, valamint a legexkluzívabb Rock Star Suite a 7. emeleten, a régi épületszárny koronájában várja vendégeit. Az épület tetején a lenyűgöző panorámát nyújtó Roxy Rooftop tetőteraszos rendezvényterem ad otthont exkluzív rendezvényeknek.