EcoDome Irodaház

A mintegy 5000 négyzetméteren elterülő Ecodome Irodaház az I. kerületi Mészáros utca és Pálya utca között helyezkedik el.

A fejlesztőt komoly kihívás elé állította egy ilyen komplex és komoly innovatív tartalommal rendelkező irodaház tervezése a jelenlegi szabályozási környezetben a helyszíni adottságok között.

Fényképek Videó Ecodome Grand Opening

Fontos szempont volt, hogy egy ergonomikus, környezettudatos és egy olyan modern épület születhessen, amely maximálisan illeszkedik a várnegyed patinás környezetéhez, építészeti adottságaihoz. A tetőteraszok például a Vár bástyájával azonos magasságban vannak, így kínálva fantasztikus panorámát. Az épület jobb oldalán épülő passzázs pedig a kerületi szabályozási tervével összhangban a Mészáros utcát a Déli pályaudvarral összekötő sétány kiindulópontja lesz.

Az épület nevében lévő ECO szó egyszerre utal a gazdaságos (ECOnomic) és környezettudatos (ECOfriendly) működésre.

Az Ecodome Irodaház platina szintű LEED környezetvédelmi tanúsítvánnyal fog rendelkezni. Ennek megfelelően a kivitelezés során a lehető legmagasabb az újrahasznosított anyagok aránya. Az innovatív, környezettudatos gépészetnek köszönhetően az energiamegtakarítás mértéke közel 50%; 40%-os víz- és 60%-os a villamosenergia megtakarítás, és a szokásosnál 70%-kal kevesebb szilárd hulladék keletkezik az épületben.

Irodaterület összesen:
5000 m2
Környezettudatos
épület
Átadva
2018 november

Ecodome

A környezettudatos, fenntartható működést biztosító funkciók:

  • korszerű hőcserélős és hővisszanyerős rendszer;
  • legmodernebb, magas tisztaságú központi légkezelő berendezés;
  • speciális üvegfelületek, a külső fény fogadása és a hő visszatartása;
  • napelemek a tetőn: megújuló energiaforrásként a villamosenergia-fogyasztás csökkentése érdekében;
  • világítás a legmodernebb LED lámpákkal;
  • szürkevíz felhasználás: a kert és zöld felületek öntözése, valamint a wc-öblítés csapadékvízzel történik;
  • szelektív hulladékgyűjtés;
  • elektromos autótöltő a mélygarázs mindkét szintjén.

A végeredmény egy olyan emberi léptékű, barátságos, nagyon sok belső zöld területtel rendelkező és egészséges környezetet kínáló egyedi épület, amely a fenntarthatóságot, a kellemes és ma már kiemelkedően fontos inspiráló munkakörnyezetet, valamint a bérlők számára nagyon kedvező üzemeltetési költséget ötvözi.

LEED