Neuschloss Palota Irodaház

A monumentális, historizáló stílusú háromemeletes, ötszintes bérpalota főhomlokzata délre, a Szilágyi Dezső tér középpontját szervező református templomra néz.

Az épületet, korának egyik legfoglalkoztatottabb, legtekintélyesebb építésze, Neuschloss Kornél tervezte 1898-99-ben. Neuschloss-Knüsli Kornél építészeti munkásságának legjelentősebb alkotásai a Fővárosi Állat és Növénykert főbejárati kapuja valamint a Vastagbőrűek háza, a ma Európa Nostra-díjas Elefántház.

Az épület Duna felöli homlokzata 2016-ban került teljes műemléki rekonstrukció alá, így az ma már eredeti pompájában tündököl.

A palota Szilágyi Dezső tér felöli homlokzata 2018-ig kerül felújításra. Az épület lépcsőházát szintén műemléki rekonstrukció során állították helyre. A lépcsőház káprázatos, eklektikus díszítőfestését, melyet egyes építészetkutatók Lotz Károlynak tulajdonítanak, eredeti színeiben állították helyre.

Irodaterület összesen
2100 m2
Bisztró és
cukrászda
Felújított műemléki
épület

Bérbeadás

+36 30 600 7868
office(at)redwoodholding(dot)hu

Az épület nagy része ma már irodaházként üzemel, így a mai modern igényeknek megfelelően kialakításra került egy recepciós pult folyamatos portaszolgálattal.

Jelenleg zajlik az épület modern kommunikációs hálózatának illetve szelektív hulladékgyűjtő rendszer kiépítése. Az irodaházban dolgozók kényelmét szolgálják a most kialakítás alatt álló öltözők, zuhanyzók, bicikli tárolók, illetve a ház aljában üzemelő meleg ebédet is kínáló kávézó.